Kontakt

Gunn Brevik Harila

Cand. philol.

Postadresse:
Jonas Lies Gate 7
9009 Tromsø

Telefon: +47 91 83 55 59

Epost: gunn@galleribrevik.no

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Emne

Melding

Om Galleri Brevik

Historikk

Galleri Brevik kunstgalleri ble etablert høsten 2002. Kunstgalleriets lokaler var i en sveitserinspirert trevilla fra 1918, like ovenfor Tromsø sentrum.

Hele første etasje var viet til galleriet, hvorav det her ble vist ulike kunstutstillinger av samtidskunst med nordiske kunstnere i 12 år.

Galleri Brevik har vært en arena for mange ulike kunstneriske uttrykk. Utstillingene ga rom for stor variasjon, hvert uttrykk fikk sin stemme – som maleri, grafikk, skulptur, fotografi, glasskunst, keramikk, tekstil m.m.                       

På grunn av rammene rundt utstillingene, som galleriets beliggenhet og særegne lokaler, ble selve kunstopplevelsen tilført en ekstra dimensjon. Det å kunne se og oppleve det visuelle uttrykket – der og da, i en kontrast mot og med villaens klassiske stil. Det ble en historie om fortid, samtid og fremtid.     

Den første utstillingen åpnet i oktober 2002. En kollektiv utstilling med fire kunstnere som viste maleri, grafikk, keramikk og skulpturelle arbeider i lin og papirfiber.

I de kommende årene holdt galleriet gjennomsnittlig 7 utstillinger årlig, fordelt på separatutstillinger og kollektive utstillinger.

Den siste utstillingen ble avsluttet i mars/april 2014, og med dette var det slutt for denne epoken for Galleri Brevik.

”Å vise samtidskunst i slike lokaler var inspirerende, utfordrende og spennende”.   

I juni 2014 ble galleriets profil endret. Fra å være et kunstgalleri med faste utstillinger til et foretak som formidler kunst og kunstnerisk utsmykning gjennom direkte kontakt med kunder, kunstinteresserte og kunstnere.